Estetik Diş Hekimliği

 
Diş Beyazlatma

Diş beyazlatma tedavisinde amaç dişin ana renginin istenilen oranda birkaç ton açılması işlemidir. Herkesin bir ten rengi olduğu gibi kendine özgü bir diş rengi de vardır. Beyazlatma işlemi bu diş renginin birkaç ton açılmasıdır.

Beyazlatma tedavilerinde kullandığımız ilaçların içeriğinde hidrojen peroksit olup diş minesine herhangi bir zarar vermediği klinik çalışmalarla kanıtlanmıştır. Bu maddenin ilaç içerisindeki oranları ve uygulama süreleri her diş tipine göre farklı olmak zorundadır. Bu nedenle bu tedavilerin doktor kontrolünde yapılması gerekmektedir. Diş beyazlatma tekniklerinde ve kullanılan ilaçlarda son yıllarda meydana gelen gelişmeler, daha kolay, ekonomik ve etkili yöntemlerin ortaya çıkmasına neden olmuştur. Kliniğimizde iki beyazlatma yöntemi uygulanabilmektedir.

1. Ev- tipi beyazlatma yöntemi olup uygulama süresi daha uzun fakat daha ekonomik bir yöntemdir.
2. Ofis tipi olup 30 dakika 1 saat içerisinde bir veya iki uygulama ile hemen beyaz dişlere kavuşulan bir yöntemdir.

Zirkon Porselen

Metal desteklilere en büyük üstünlükleri renkleri, ışığı yansıtmaları ve canlı görünümleridir. Altlarında metal olmadığı için yansıma diş gibi çok doğaldır.
Tam seramikler ışığı geçirdiklerinden doğal diş yapısına çok benzer bir estetik oluştururken, çok iyi yapılmış bile olsa metal porselenlerde bir donukluk ve yapaylık vardır. Bu nedenle özellikle ön dişlerde tam seramikler tercih edilmelidir._Metal destekli porselenler bazı ışıklarda (disko, fotoğraf makinası flaşı vb) ağızda yokmuş gibi koyu renk bir boşluk görüntüsü verirler. Tam seramikler ise doğal diş gibi tepki verir ve her türlü ışığı geçirirler. Alt yapısında metal olmadığı için kuron - diş eti hizasında koyu renk (Gri-Mor Renkli) bir çizgi olmaz. Daha estetik bir görüntü sağlanır.

Diş eti çekildiğinde, full porselenler estetik görünümlerini korurlarken, metal porselenler diş ile birleştikleri bölgede kötü bir görüntü oluştururlar._
Metal desteklilere göre diğer bir avantajları da; yapıştırılma şekilleridir. Metal desteklilerin yapıştırılması sadece mekanik olarak yapılabilmekteyken bunların hem mekanik hem kimyasal tutuculukları vardır.
Metal destekli porselenlerde metale karşı olabilecek alerji riski de bu tür kuronlarda yoktur. Zamanla geliştirilen malzemeler ve estetiğe olan ilginin artması günümüzde çok kullanılan Zirkonyumun gelişmesini sağlamıştır.

Zirkonyum Porselen

Beyazlatma Ofis Tipi

Beyazlatma Ev Tipi

     

Porselen Kaplama

Ağıziçi Kamera

Porselen Kaplama

Estetik Dişhekimliğinde son teknoloji ZİRKONYUMUN avantajları:

Dişlerinin görünüşünden ve gülüşünden memnun olmayanlar CAD-CAM sistemleri ile gerçekleştirilen zirkonyum porselenler ile istedikleri doğal dişlere ve gülüşe sahip olabilirler Tıbbın diğer dallarında başarı ile kullanılan zirkonyum maddesi 2000 li yıllardan itibaren diş hekimliğinin hizmetine sunulmuştur.

Işık geçirgenliği özelliği sayesinde doğal dişlerin dokusu tam olarak yakalanır. Sağlıklı bir dişin minesi tamamen ışığı geçirmesine rağmen porselen dişlerin altında kullanılan metaller porselen dişlerde opak (mat, koyu renkli) bir görüntü yaratabilmektedir. Özellikle güneşli ortamlarda ve fotoğraf flaşında belli olabilen cansız görüntü problemi, zirkonyum dişlerde çözülmüştür.

Diş eti uyumu klasik metal alt yapılı porselenlere göre çok daha iyidir. Diş eti hastalıklarında ya da dişeti çekilmelerinde sıkça görülen diş eti morlukları zirkonyumda görünmez.

Allerjik değildir, doku dostu bir materyaldir. Metal alerjisi olan hastalarda metal destekli porselenlerin yerine kullanımı son derece başarılıdır._

Isı yalıtıcı özellikleri çok iyi olduğundan soğuk sıcak hassasiyetini önlerler.

Zirkonyum porselenler oldukça sağlam bir yapıya (900 megapaskal direnç) sahiptirler. Bu özellikleri sayesinde arka bölgelerdeki dişlerde de çok rahatlıkla kullanılırlar. Bu kadar güçlü olmasıyla birlikte ışığı geçirecek kadar zarif ve estetiktir. Hem ön hem de arka dişlerde güvenle kullanılabilen ileri teknoloji ürünü bir malzemedir.

Zirkonyum Dişler nasıl hazırlanır:

Zirkonyum dişlerin ağızda hazırlanma işlemi klasik porselen diş hazırlanması ve ölçü alınmasıyla aynıdır. Farklılık laboratuar işlemlerinde başlar. Zirkonyumlar Cad Cam teknolojisine sahip bilgisayar destekli cihazlarla yapılabilir. Bu yöntemde hasta ağzından alınan ölçüler bilgisayar ortamında optik okuyucularda taranır. Zirkonyum levhalardan el değmeden freze sistemleri sayesinde bilgisayar tarafından kesilip şekillendirilir. Kamera yardımı ile elde edilen veriler bilgisayara yüklenir. Sonrasında ise CAD-Cam üretimine geçilir_Bu sistemde kullanılan porselenin alt yapısında kristal veya zirkonyum bulunmakta böylece mükemmel estetik kalite ve doğallık yakalanmakta ve yapım süresi de kısalmaktadır.

 

Hakkımızda | Klinik | Ağız Hijyeni | Sterilizasyon | Ortodonti | İmplant | Kanal Tedavisi | Periodontal Tedavi | Estetik Diş Hekimliği | İletişim

Bu site;
Ağız ve Diş sağlığının korunması için bilgi aktarımı ve paylaşımı amacıyla hazırlanmıştır.
Meslek etik kurallarına saygılıdır.
Bu bilgiler hekimin tıbbi amaçlı muayenesi, tanı ve teşhis yerine geçmez.
www.turfaner.com | drturfaner@yahoo.com

Diş Hekimi
Dr. TURFANER
Millet Caddesi Yetkin Apt. 83/2 Fındıkzade / İstanbul
0212 585 05 53

DOKTOR TURFANER 2011
design by Burak Ocaklıoğlu